Kristen
Vangsbakken

Kristen Vangsbakken er født på Lillehammer og oppvokst i Skjåk i Gudbrandsdalen. Begynte å kjøre motocross som 13 åring sammen med bl.a. Andre Villa på den anerkjente banen i Vågå. Begynte som elev ved Norges Toppidrettsgymnas i Bærum høsten 1996, med Asbjørn Villa som trener. Senere tok Roy Snellingen over treneransvaret ved NTG, og Kristen hadde Roy som trener det meste av sin aktive karriere. Kombinerte tidlig det å være aktiv utøver med motocross kurs, hadde sin første trenerjobb allerede i 2001. Dette eskalerte i 2006, da Kristen fikk treneransvaret for Team Norway MX, et samarbeid med NTG og Roy Snellingen. I tillegg til dette ble det flere helge kurs rundt om i det ganske land, fra Berlevåg i nord, til Kristiansand i sør, noe som har økt med årene.

Jobber i dag som Sportssjef ved Norges Toppidrettsgymnas i Bærum, med hovedansvaret for motocross. Jobber som trener på heltid, trives godt med det .

"Motocross er som rock’n roll, adrenalinpumpende og kraftfullt".

Visjon

Teknikk må alltid ligge i forkant av fart, hos de fleste suser farten foran de tekniske ferdighetene, noe som ofte medfører skader.

Utvikle gode koordinative egenskaper på motorsykkelen i ung alder, gir mestring og bedrer beredskapen på motorsykkelen.

Legge til rette for gode holdninger hos utøverne, der samarbeid, respekt og utveksle erfaringer skal være en del av kulturen. Sammen blir vi bedre.

Meritter

10 ganger Norsk mester i motocross
2. plass i Nordisk mesterskap (individuelt)
Representert Norge fire ganger i lag VM ( MXoN)
3. plass som beste resultat fra EM heat
Kvalifisert seg og deltatt i flere VM runder

Utdannelse/bakgrunn

Studerte ved Norges Toppidrettsgymnas (studiespesialiserende)
Studerte ved Norges Idrettshøyskole
Topptrener 1 utdannet
Trener 1 og 2 utdannelse
Godkjent aktivitetsleder
Årlig førstehjelpskurs